Σπιτικές συνταγές από τη Δήμητρα Γουλά!

 Σήμερα ήταν μια Κυριακή πολύ δημιουργική! Μαζί με τις αγαπημένες Σίσσυ και Έλλη, παρευρεθήκαμε στο Workshop #2, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα SHOP στην Ερμού! Εκεί η πανέμορφη αισθητικός Δήμητρα Γουλά μας εκμυστηρεύτηκε πολύτιμα μυστικά ομορφιάς και μας καθοδήγησε να παρασκευάσουμε μόνες μας βασικά προϊόντα περιποίησης με φυσικές πρώτες ύλες!


 Το πρώτο προϊόν που παρασκευάσαμε ήταν μια λοσιόν φρεσκαρίσματος! Η συγκεκριμένη λοσιόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί με δύο τρόπους: α) μπορείτε να την τοποθετήσετε σε ένα μπουκαλάκι με spray και να την χρησιμοποιείτε για ενυδάτωση και τόνωση της επιδερμίδας σας, όποτε θεωρείτε πως το έχει ανάγκη και β) μπορείτε να την χρησιμοποιείτε ως toner! Πιο συγκεκριμένα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μετά το ντεμακιγιάζ, ώστε να απομακρύνει τυχόν κατάλοιπα, αλλά και πριν την ενυδατική σας κρέμα για έξτρα ενυδάτωση! Διατηρείται στο ψυγείο εώς και δύο μήνες!
 Τι περιέχει:  α) Ροδόνερο (50ml): ενυδατικό, καταπραϋντικό και αντιγηραντικό, β) Ανθόνερο αμαμελίδας (20ml): αντιφλεγμονώδες, αντισηπτικό και στυπτικό.Συσφίγγει και καθαρίζει του πόρους και θεωρείται ιδανικό για δέρματα με ακμή! γ) Αιθέριο έλαιο λεβάντας (3-5 σταγόνες): αναπλαστικό, ενυδατικό και τονωτικό και δ) Βότκα (1 κ.γ.): αντισηπτικό και στυπτικό (βότκα μπορούν να προσθέσουν τα πιο λιπαρά δέρματα αλλά δεν ενδείκνυνται για καθημερινή χρήση).


 Το δεύτερο προϊόν που παρασκευάσαμε ήταν ένα γαλάκτωμα καθαρισμού προσώπου (για όλους τους τύπους επιδερμίδας). Χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση του μακιγιάζ από το πρόσωπο και τα μάτια!
Τι περιέχει: α) Αλόη βέρα gel (10ml): ενυδατική, αναπλαστική, καταπραϋντική, β) Ροδόνερο (25ml): ενυδατικό, καταπραϋντικό, αντιγηραντικό, γ) Αμυγδαλέλαιο (15ml): θρεπτικό, καταπραϋντικό, ενυδατικό, δ) Αιθέρια έλαια μανταρίνι ή πορτοκάλι (2-3 σταγόνες): αποδεσμεύουν τα νεκρά κύτταρα, αναζωογονούν.


 Σειρά είχε η περιποίηση των μαλλιών μας κι έτσι φτιάξαμε ένα αναδομητικό λάδι μαλλιών κατά της τριχόπτωσης! Το λαδάκι αυτό διατηρείται έως έξι μήνες σε δροσερό σκιερό μέρος!
 Τι περιέχει: α) Καστορέλαιο (15ml): πλούσιο σε Omega-9 λιπαρά οξέα, αντιφλεγμονώδες, συμβάλλει στην αύξηση της τριχοφυϊας. β) Δαφνέλαιο (35ml): πλούσιο σε βιταμίνες Α, Ε και λιπαρά οξέα, ενισχύει τη δομή της τρίχας, δυναμώνει και δίνει λάμψη στα μαλλιά, γ) Τσάι του βουνού (ένα κλωναράκι): αντιφλεγμονώδες και αντιοξειδωτικό, δ) Αιθέριο έλαιο δενδρολίβανο (10 σταγόνες): τονωτικό.


 Τέλος, φτιάξαμε ένα αναπλαστικό serum λεβάντας, το οποίο περιέχει: α) Αλόη βέρα gel (5ml): ενυδατική, αναπλαστική, καταπραϋντική, β) Ροδόνερο (15ml): ενυδατικό, καταπραϋντικό, αντγηραντικό, γ) Αιθέριο έλαιο λεβάντας (3 σταγόνες): αναπλαστικό, ενυδατικό, τονωτικό!

 Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την κα Δήμητρα Γουλά για το υπέροχο Κυριακάτικο πρωινό και να ευχηθώ πολλά ακόμη δημιουργικά events και κάθε επιτυχία! Η κα Δήμητρα Γουλά διατηρεί το dg beauty studio στο κέντρο της Αθήνας! Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο www.dimitragoula.gr!


Εσείς θα δοκιμάσετε κάποια από τις παραπάνω συνταγές?


24 comments:

  1. υπεροχα!! σιγουρα θα δοκιμασω καποια απο τις συνταγες :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ήταν πολύ ωραία!Το spray φρεσκαρίσματος είναι πολύ αναζωογονητικό και το ανθόνερο αμαμελίδας δεν το γνώριζα...Να τα δοκιμάσεις Νατασάκι!

      Delete
  2. Τι ενδιαφέρον που ακούγεται! :)
    Πολύ χρήσιμες οι συνταγές! Σ' ευχαριστούμε που τις μοιράστηκες εδώ μαζί μας! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πράγματι, ήταν πολύ ενδιαφέρον!Οι συνταγές είναι φοβερές και πάνω απ'όλα 100% φυσικές!!!

      Delete
  3. Ποσο φοβερες αυτες οι παρασκευες!! Πολυ δημιουργικα αυτα τα workshops!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κι εμένα μου άρεσε πολύ!Το ότι τα παρασκευάσαμε μόνες μας ήταν κάτι διαφορετικό και πολύ δημιουργικό!

      Delete
  4. para poli dimiourgiko workshop!tha ithela polu na ta dokimasw:)
    filakiaa

    www.fashionrailways.com

    ReplyDelete
  5. φοβερή ιδέα για workshop, brilliant!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ναι, ήταν τέλειο!Μου άρεσε πάρα πολύ σαν ιδέα αλλά και στην πράξη!Οι συνταγές είναι φοβερές!

      Delete
  6. ειναι τελειες συνταγες αυτη του μαλλιου την εχω κανει οσο για τις αλλες θα τις δοκιμασω οπωσδηποτε γτ μου αρεσει πολυ η παρασκευη καλλυντικών. Μπορεις να μου πεις που θα βρω ανθονερο αμαμελίδας?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Όλες οι συνταγές ήταν πολύ ενδιαφέρουσες!Να τις δοκιμάσεις...Το ανθόνερο αμαμελίδας μπορείς να το βρεις στο φαρμακείο, όπως και όλα τα υπόλοιπα συστατικά!

      Delete
  7. ηταν παρα πολυ ομορφα!! στο επομενο ξαναπαμε μαζι!σημερα θα τα δοκιμασω ολα οσα καναμε :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εννοείται θα ξαναπάμε!Εγώ τα έχω δοκιμάσει ήδη!Το spray φρεσκαρίσματος το λάτρεψα και πραγματικά μυρίζει απίστευτα και το γαλάκτωμα θα το καθιερώσω σίγουρα για το ντεμακιγιάζ των ματιών μου!

      Delete
  8. Po poo, isos k to kalitero sou post mexri simera !!!!!!! :)

    Rodonero-Anthonero xrisimopoio k ego, apla to zori mou einai oti den vrisko efkola poikilia sta Hondos :(

    To Aloe Vera gel to lympizomaiiiiii :D

    ReplyDelete
  9. Σ'ευχαριστώ πολύ Jenny μου!Καλύτερα θα ήταν το ροδόνερο και το ανθόνερο να τα προμηθεύεσαι από το φαρμακείο, ώστε να είναι 100% φυτικά!Αυτά που βρίσκουμε στα καταστήματα καλλυντικών δεν έχουν τις ίδιες ευεργετικές ιδιότητες!

    ReplyDelete
  10. Ζηλεύω που δεν κατάφερα να έρθω! Θα δοκιμάσω το γαλάκτωμα καθαρισμού :)

    ReplyDelete
  11. Ζυλεύωωωωω!!! Αν δεν ήμουν άρρωστη θα ήμουν κι εγώ εκεί μαζί σας. Στο επόμενο θα έρθω σίγουρα. Τη λοσιόν φρεσκαρίσματος θα δοκιμάσω να την κάνω και εγώ. Φιλιά :)

    ReplyDelete
  12. Πόσο ζηλεύω που δεν κατάφερα να έρθω! κλαψ κλαψ!!!

    ReplyDelete
  13. yperoxes syntages!
    prepei na mathate polla mystika!
    :)
    http://talkingaboutf.blogspot.gr/

    ReplyDelete
  14. Υπέροχη ιδέα αυτό το event!! Το λάδι μαλλιών θα το κάνω και εγώ σίγουρα :)

    ReplyDelete
  15. Τελικα πρεπει να ηταν πολυ ωραια και εγω νομιζα οτι ισως ηταν λιιιγο βαρετο αλλα οπως τα βλεπω μ'αρεσει πολυ..κριμα που το εχασα! Μας εβαλες στο κλιμα ομως, πολυ ωραιο ποστ ;-)
    Η λοσιον μ'αρεσε πολυ, λεεεες να τη δοκιμασω?

    Φιλια πολλα!!!!
    http://beautyincrisis.blogspot.gr/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κι εγώ έτσι πίστευα στην αρχή αλλά τελικά πήγα παρέα με τα κορίτσια και περάσαμε πολύ όμορφα! Η λοσιόν είναι σούπερ! Εγώ βέβαια παρέλειψα τη λεβάντα και τη βότκα...

      Delete
  16. Σας ευχαριστώ πολύ! Πολύ όμορφο άρθρο!

    ReplyDelete
  17. Πολύ καλές συνταγές φαίνονται, παρήγγειλα 1-2 υλικά που μου έλειπαν για να τις δοκιμάσω!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...